FIT CZEKOLADOWE TRUFLE Z FASOLI
Potrzebne składniki na 10 kuleczek:
240g fasoli czerwonej, konserwowej
150g daktyli suszonych
30g kakao
15g masła orzechowego
60g moreli suszonych
40g orzechów włoskich
20g wiórek kokosowych
12g miodu
szczypta soli, aromat migdałowy
Sposób wykonania:
1. Daktyle i morele włóż do osobnych miseczek i zalej wrzątkiem, a czerwoną fasolę przepłucz i odsącz na sitku.
2. Do misy blendera wrzuć fasolę, odsączone daktyle, miód, masło orzechowe, kakao, sól i kilka kropli aromatu (migdałowy). Blenduj na gładką masę. Włóż masę do lodówki na 10 minut.
3. W tym czasie posiekaj drobno orzechy włoskie i morele.
4. Wyjmij masę z lodówki i dodaj do niej bakalie. Dokładnie wymieszaj.
5. Formuj małe pralinki i obtaczaj je w wiórkach kokosowych.
6. Gotowe kulki przechowuj w lodówce.
Smacznego!