Przepis na domową granolę z jogurtem
Składniki na 1 porcję ok. 400 kcal:
️20g płatków owsianych
️5g wiórek kokosowych
️5g nasion słonecznika
️5g płatków migdałowych
️5g orzechów włoskich
️6g miodu
️5g oleju kokosowego
️5g rodzynek/suszonych śliwek
️ Cynamon
️150g jogurtu naturalnego 2%
Sposób przygotowania:
1. Podpraż słonecznik na suchej patelni. Płatki wymieszaj z posiekanymi orzechami, słonecznikiem i resztą składników.
2. Wyłóż na blaszkę z papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni na około 15 minut, mieszając, co kilka minut i doglądając, żeby granola się nie przypaliła.
3.Wystudź i gotową mieszankę dodaj do jogurtu.
(Najlepiej przygotuj wielokrotność porcji i przechowuj w zamkniętym słoiczku).