ZUPA KREM Z CUKINII Z KASZĄ JAGLANĄ I PESTKAMI DYNI
Składniki potrzebne na 1 porcję ok. 400 kcal:
️150g cukinii
️100g ziemniaków
️45g marchewki
️15g cebuli
️250ml bulionu warzywnego
️30g kaszy jaglanej
️5g oliwy z oliwek
️15g pestek z dyni
️Przypawy: tymianek, papryka słodka, pieprz, sól, curry
Sposób przygotowania:1. Ziemniaki i marchew obierz, pokrój w kostkę.
2. Cukinię umyj, obierz i pokrój w kostkę.
3. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę, cukinię, sól, paprykę słodką, curry i pieprz.
4. Duś kilka minut, zalej bulionem i dodaj pokrojone warzywa oraz tymianek.
5. Gotuj do miękkości około 20 minut.
6. Ugotowaną zupę przełóż na talerz. Posyp uprażonymi pestkami dyni.
7. Podawaj z kaszą jaglaną i posyp prażonymi pestkami dyni.
Smacznego!