Pomożemy Ci zadbać
o Twoje zdrowie i ciało

Rozgrzewający krem z cukinii

ZUPA KREM Z CUKINII Z KASZĄ JAGLANĄ I PESTKAMI DYNI

Składniki potrzebne na 1 porcję ok. 400 kcal:
✅️150g cukinii
✅️100g ziemniaków 
✅️45g marchewki 
✅️15g cebuli
✅️250ml bulionu warzywnego
✅️30g kaszy jaglanej 
✅️5g oliwy z oliwek
✅️15g pestek z dyni
✅️Przypawy: tymianek, papryka słodka, pieprz, sól, curry
Sposób przygotowania:
1. Ziemniaki i marchew obierz, pokrój w kostkę.
2. Cukinię umyj, obierz i pokrój w kostkę.
3. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę, cukinię, sól, paprykę słodką, curry i pieprz.
4. Duś kilka minut, zalej bulionem i dodaj pokrojone warzywa oraz tymianek.
5. Gotuj do miękkości około 20 minut. 
6. Ugotowaną zupę przełóż na talerz. Posyp uprażonymi pestkami dyni.
7. Podawaj z kaszą jaglaną i posyp prażonymi pestkami dyni.

Smacznego!

Może Cię zainteresować...