Pomożemy Ci zadbać
o Twoje zdrowie i ciało

Ekspresowa fit fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku z szynką szwarcwaldzką

Składniki na 1 porcję ok. 350 kcal:
✅️100g fasoli białej konserwowej
✅️100ml passaty pomidorowej
✅️100g pomidorów w puszce 
✅️25g szynki szwardzwaldzkiej
✅️65g papryki czerwonej 
✅️5g oliwy z oliwek
✅️15g cebuli
✅️1 ząbek czosnku
✅️Liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, kumin, majeranek, papryka słodka i wędzona
1. Do garnka wlej oliwę, podsmaż cebulkę i czosnek, dodaj paprykę, szynkę i przypraw papryką słodką i wędzoną, solą oraz pieprzem, duś razem.
2. Wlej passatę, dodaj pomidory, dopraw majerankiem, kuminem. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, odsączoną fasolę i duś razem 15 minut. . 
3. Potrawkę podawaj z pieczywem. Dokładając 1 kromkę chleba razowego ok. 30g, zwiększysz kaloryczność o ok. 70 kcal.
Smacznego!

Może Cię zainteresować...