Pomożemy Ci zadbać
o Twoje zdrowie i ciało

Makaron a'la bolognese

Makaron a'la bolognese

Składniki potrzebne 1 porcję ok. 550 kcal:
✅️ 70g makaronu pełnoziarnistego penne/spaghetti 
✅️ 150g mięsa mielonego z piersi indyka
✅️ 50 g marchewki 
✅️ 30g cebuli
✅️ 100g pomidorów w puszcze (1/4 puszki)
✅️ 100g passaty pomidorowej
✅️ 5g  oleju rzepakowego (łyżeczka)
✅️ przyprawy: ksylitol, bazylia, oregano, czosnek granulowany 
✅️ 10g sera gouda/parmezan 
Sposób przygotowania:
1. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, dodaj mięso mielone oraz tartą marchew i cebulkę.
2. Duś, następnie dodaj passatę i pomidory w puszcze.
3. Po przygotowaniu sosu dodaj sól, pieprz, szczyptę ksylitolu i dowolne przyprawy: bazylię, oregano lub inne zioła. 
4. Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu - najlepiej al dente. 
5. Wymieszaj z sosem, udekoruj tartym serem. 

Może Cię zainteresować...