Pomożemy Ci zadbać
o Twoje zdrowie i ciało
O nas
Zabiegi
Oferta
Cennik zabiegów
Galeria
Wyszczuplajace
Ujędrniające
Modelujące sylwetkę
Odchudzające
Antycelulitowe
Na rozstepy
Dietetyk
O mnie
Usługi
Przygotowanie do wizyty
Cennik
Efekty pacjentów
Umów wizytę
Opinie
Kontakt
666 054 811
Krem z batatów z masłem orzechowym
ZUPA KREM Z PIECZONYCH BATATÓW Z DODATKIEM MASŁA ORZECHOWEGO
Składniki na 1 porcję ok. 500 kcal:
️ 50g marchewki
️ 50g pietruszki
️ 200g batatów
️ 300g bulionu warzywnego
️ 10g oliwy z oliwek
️ 15g masła orzechowego
️ 75g jogurtu naturalnego
️ 5g orzechów ziemnych
️ 5g natki pietruszki
️ przyprawy: sól, pieprz, tymianek, zioła prowansalskie, kolendra, kumin, mielona słodka papryka
Sposób przygotowania:
1. Batata, marchew i pietruszkę obierz, pokrój w kostkę. Posyp ziołami i skrop oliwą, wymieszaj.
2. Wyłóż warzywa na blaszkę, wstaw do piekarnika na około 30 minut, piecz w 200 stopniach.
3. Warzywa po upieczeniu wrzuć do garnka, zalej bulionem i gotuj kilka minut.
4. Liście pietruszki drobno posiekaj. Zupę zmiksuj z dodatkiem masła orzechowego i jogurtu naturalnego.
5. Podawaj z pietruszką i prażonymi orzeszkami.
Dołączone media
Może Cię zainteresować...
Fit pizza na tortilli
Szparagi w szynce z jajkiem sadzonym i grzanką
Przepis na placuszki jabłkowe ze śliwką
Menu
O nas
Zabiegi
Dietetyk
Aktualności
Umów wizytę
Opinie
Kontakt
RODO
Polityka prywatności
Ostatnie wpisy
Krem z batatów z masłem orzechowym
Kolorowe guacamole z grzankami
^
Facebook
Google Maps
Instagram
Blog