KOLOROWE GUACAMOLE
Składniki (2 porcje po ok. 250 kcal):
1 dojrzałe awokado
️ 1/2 cebuli czerwonej + ząbek czosnku
️️ 1/2 żółtej papryki
️ 50g serka almette
garść pomidorków koktajlowych lub jeden mały pomidor
️️ kilka listków kolendry, papryka ostra, czosnek granulowany, sól, pieprz, sok z cytryny
️ pieczywo 2 kromki 30 g - 1 kromka na porcję
Sposób przygotowania:
1. Pieczywo opiecz w piekarniku lub tosterze.
2. Miąższ z awokado rozgnieć widelcem z czosnkiem i sokiem z cytryny, dodaj serek Almette.
3. Cebulę, paprykę, kolendrę i pomidory obrane ze skóry posiekaj w drobną kostkę.
4. Do awokado dodaj warzywa, dopraw do smaku, delikatnie wymieszaj.
Smacznego!