Pomożemy Ci zadbać
o Twoje zdrowie i ciało

Łódeczki z ziemniaków, łosoś i szparagi

ŁÓDECZKI Z ZIEMNIAKÓW, ŁOSOŚ I SZPARAGI NA PARZE

Składniki potrzebne na 1 porcję ok. 500 kcal:
✅100g łososia świeżego/wędzonego 
✅️150g szparagów zielonych 
✅️150g ziemniaków
✅10g o️liwy z oliwek
✅️Przyprawy: pieprz, sól, tymianek, cytryna, papryka czerwona
Sposób przygotowania: 
1. Ziemniaki umyj, pokrój w ćwiartki i przełóż do większej miski. 
2. Dodaj oliwę i przyprawy, dokładnie wymieszaj i przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 
3. Piecz ok, 30-40 minut w 200 stopniach (aż do zarumienienia). 
4. Łososia przypraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny, nałóż na górę plaster cytryny. 
5. Gotuj na przez ok 10-15 minut na parze razem ze szparagami (uprzednio odłam twarde końce). 
6. Rybę podawaj z ziemniaczkami i szparagami. Smacznego!

Może Cię zainteresować...