Pomożemy Ci zadbać
o Twoje zdrowie i ciało

Szparagi w szynce z jajkiem sadzonym i grzanką

SZPARAGI W SZYNCE SZWARCWALDZKIEJ Z JAJKIEM SADZONYM I GRZANKĄ
Składniki na 1 porcję ok. 300 kcal:
✅150g szparagów zielonych
✅️20g szynki szwarcwaldzkiej
✅1 jajko 
✅5g oliwy z oliwek
✅️pieczywo żytnie razowe 1 kromka
✅️pieprz, sól, zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
1. Szparagi opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Odetnij zdrewniałe końce.
2. Zawiń ciasno w plasterki szynki szwarcwaldzkiej. 
3. Ułóż na patelni i grilluj obracając od czasu do czasu, aż szynka się zrumieni.
4. Przygotuj jajo sadzone na patelni posmarowanej oliwą, tak, aby żółtko pozostało lekko płynne. Dopraw do smaku. 
5. Podawaj z pieczywem, opieczonym na grzankę w grillu, przypraw dowolnie, możesz posmarować czosnkiem.
Smacznego!

Może Cię zainteresować...