Pomożemy Ci zadbać
o Twoje zdrowie i ciało

Makaron z pesto szpinakowym, groszkiem i pomidorkami koktajlowymi

Składniki na porcję ok. 450 kcal:

✅  80g makaronu pełnoziarnistego

✅  40g szpinaku

✅  10g oliwy z oliwek

✅  1 ząbek czosnku 

✅  15g nasion słonecznika

✅  kilka listków bazylii

✅  60g groszku zielonego

✅  100g pomidorków koktajlowych

✅  curry, gałka muszkatołowa

✅  sól, pieprz

Sposób przygotowania: 

Makaron ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szpinak umyć i wrzucić do blendera wraz z oliwą, ząbkiem czosnku, bazylią. Zmiksować. Na patelnie wrzucić ugotowany makaron, przygotowane pesto, groszek. Podgrzać całość i przyprawić. Wyłożyć na talerz, ozdobić pomidorkami koktajlowymi i resztą słonecznika.


Może Cię zainteresować...